Daag ons uit!

Skyclean heeft een reputatie als het gaat om bijzondere en uitdagende gevelreiniging. Dus, heeft u een pand dat toe is aan een opfrisbeurt? Wij komen graag een demonstratie geven van onze schoonmaakexpertise.

Vragen? T +31 (0)413 366 888   /  

Home > Reiniging grootste scheepswerf ter wereld

Reiniging grootste scheepswerf ter wereld

15 jul 2017
“Gevels van Meyer Werft in Papenburg duurzaam gereinigd”

De Meyer werf in het Duitse Papenburg mag met recht een gebouw van wereldformaat genoemd worden. Zo heeft de grootste van 3 hallen alleen al een onvergelijkbare formaat met een lengte van 500 meter, een breedte van 125 meter en een hoogte van 75 meter. Afmetingen die noodzakelijk zijn om de allergrootste cruiseschepen te kunnen bouwen. SkyClean uit Veghel heeft de opdracht gekregen om het gebouw te reinigen. Begin juli vond deze reinigingsoperatie van twee weken plaats waarbij een geautomatiseerd wasborstelsysteem is ingezet.

 

Het reinigen van de Meyer scheepswerf is één van de grootste reinigingsopdrachten in het 20 jarige bestaan van SkyClean. Toch is het een opdracht die op dezelfde wijze wordt uitgevoerd als elke andere reinigingsopdracht. Te danken aan een innovatieve wasunit met rolborstels, die als een mobiele wasstraat langs de gevels wordt geleid.

 

SkyClean werkt met drie reinigingsteams in heel Europa. Typische objecten waarvoor de kennis en kunde van Skyclean wordt ingezet? Industrieel en logistiek vastgoed zoals hoogbouwmagazijnen, scheepswerven, vliegtuighangars, mengvoederfabrieken, etc..

 

SkyClean heeft met haar in eigen huis ontwikkelde rolborstelsysteem een revolutionaire schoonmaaktechniek in huis. Dankzij de unieke wasborstels en de speciale spuitnozzles wordt een waterbesparing van maar liefst 50% gerealiseerd in vergelijking met traditionele handmatige gevelreiniging, terwijl het schoonmaakresultaat zichtbaar beter is. De reinigingstechniek van SkyClean is ook een stuk veiliger omdat de medewerkers vanaf de grond de wasunit bedienen.

Complexe pomptechniek

Hoewel de toegepaste technologie overeenkomsten vertoont met rolborstels zoals die in een autowasstraat te zien zijn, houdt de vergelijking verder op. Om op 75 meter hoogte nog voldoende waterdruk te houden is een complexere pomptechniek nodig. Het SkyClean team dat verantwoordelijk is voor de reiniging van Meyer Werft, heeft deze bijzondere reinigingsopdracht in minder dan twee weken tijd uitgevoerd.

 
Feiten en cijfers

Gebouwgegevens:

  • locatie: Meyer Werft Papenburg
  • gebouwoppervlakte hal 1: 62.500 vierkante meter
  • geveloppervlakte: 93.750 vierkante meter
  • gevelmateriaal: damwand
  • functie: scheepswerf

Je ziet ons overal

© 2023 SkyClean